onsdag 23 maj 2012

Att lura döden


Att lura döden (häftad)Titel: Att lura döden
Original titel: Secret Vampire
Författare: L.J. Smith
Serie: Night World
Språk: svenska
Översättare: Ingegerd Thungström
Utkommen: 2011-02-28
Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 239
Del: 1

Handling
Hastigt dö av cancer eller leva som vampyr - vad skulle du välja?

Poppy och James har varit bästa vänner sedan dagis och Poppy tror nog att de vet det mesta om varandra (förutom att hon faktiskt är kär i honom).
Men allt vänds upp och ner när en läkare upptäcker att Poppy har cancer. Hon befinner sig i det sista stadiet och har troligen bara några veckor kvar att leva. Och hon är bara 16 år! Hon vill verkligen inte dö och James upptäcker att han inte heller står ut med att Poppy inte skulle finnas i hans liv. Och just James har faktiskt en möjlighet att rädda henne. På sätt och vis.
James är nämligen vampyr, eller en lamia, och han skulle kunna göra Poppy till vampyr också. Om hon tror på honom och vill ... och om han klarar det innan hon dör av sin sjukdom!

Nattens värld är inte en plats. Den finns överallt i vår vanliga värld. Varelserna som rör sig i natten är vackra, farliga och oemotståndliga för människor. Din bästa vän kan vara en av dem, eller den du är kär i.
Men reglerna för dessa varelser är glasklara: 1) de får aldrig avslöja för människorna vad de är och 2) en person från nattens värld får aldrig bli förälskad i en människa. Straffet för den som bryter mot dessa regler är fruktansvärt.
Det här är en berättelse om vad som händer när någon ändå bryter mot reglerna.

Recension
Blev faktiskt besviken på den. Den var tunn och dyr, så då borde den ju vara bra. Men den handlade inte alls om vad jag trodde den skulle handla om. På baksidan så står det ju att Poppy snart ska dö och hennes kära vän James kan rädda henne genom att göra henne odödlig. Men inte trodde jag att HELA boken skulle handla om hennes förvandling! Blev ganska trist efter ett tag, men till slut så *SPOLERS* var det äntligen över och mysiga Ash och piggade upp boken lite^^ I början gillade jag honom fast sedan så blev han bara jobbig… *SLUT PÅ SPOILER*

Karaktärer
Vet inte riktigt vad jag ska säga om dem. De var väl okey helt enkelt. Vad jag tyckte om Ash kunde ni läsa om i "recensionen"

Bokomslag
Tycker det är lite coolt. Speciellt med kyrkogården och gravarna längst ner. Men vad ja INTE gillar är att (antar att det är Poppy på framsidan) Poppy har jätteblek hy. Typ vitgrå. Men i boken stod det att vampyrerna INTE var bleka/vita i hyn. Fast ibland stod det att Poppy var blek/vit i hyn så jag är lite förvirrad:S

Titel
Tycker den var konstigt översatt men passar till boken, men inte mer.

Betyg  3.5/10
Blev väldigt besviken på den, men ska nog ändå ta och låna nästa del på biblan någon gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar